Információ

Tartalomjegyzék:

Magunkról néhány szóban

Ez a honlap azért jött létre, hogy a kiváló minőségű Vox, Helvetia, Etsberger termékeit a lehető legolcsóbban és a legrövidebb úton az Ön otthonába szállítsuk. Közel 500 m2 alapterületű raktári háttérrel forgalmazzuk a megjelölt gyártók valamennyi bútorát. Hatékonyan és olcsón tudunk dolgozni, mert nincs felesleges raktározás, nincs több kéz amin átmegy a bútor, ezzel is emelve a költségeket. Web-áruházunkban az igényes, kedvező árfekvésű bútorokat tekintheti meg. Termékeink között helyet kaptak tömör fából készült bútorok; sokoldalúan variálható, elemes bútorcsaládok, hagyományos összeállítású szekrénysorok, minőségi konyhabútorok, praktikus ifjúsági bútorok, kényelmes hálószobabútorok, és szépen kivitelezett étkező garnitúrák. Legfőbb célunk az, hogy a kiváló minőségű bútorok lehető legszélesebb választékát tárjuk Vásárlóink elé. Törekszünk arra, hogy bemutassuk az egyszerű formatervezésű és az ízlésesen díszített darabokat egyaránt; hogy a klasszikus, elegáns stílusú termékek mellett szerepeljenek a napjainkban népszerű lakberendezési trendeket (modern, retro, country, minimál) követő bútorok; hogy bútorainkat több különböző színben is szerepeltessük kínálatunkban. Így Vásárlóink korosztálytól függetlenül megtalálhatják nálunk az igényeiknek leginkább megfelelő bútort.

Bútoraink európai szinten is kiváló minőségét gyártóink garantálják!

A gazdag kínálat mellett ügyelünk arra, hogy termékeink a lehető legjobb árfekvésben legyenek elérhetőek. Ezért bútoraink a kedvező alapáron túl időről-időre akciós áron is megrendelhetőek; valamint ha a megrendelés értéke meghaladja a 50.000 Ft-ot, átvállaljuk a kiszállítási költséget is Magyarország egész területére vonatkozóan..

Látogatóink honlapunkon előzetes regisztráció nélkül nézelődhetnek és vásárolhatnak. A megrendelt bútorok vételárát Vásárlóinknak csak az átvételkor, utánvéttel kell kiegyenlíteni, nincs szükség az összeg előzetes átutalására. /bizonyos esetekben 30% foglalót kérhetünk be, ez függ a megrendelt termék típusától, egyediségétől és a megrendelés értékének nagyságától/
Felmerülő kérdéseiket feltehetik e-mailben és telefonon egyaránt.

Kellemes böngészést kívánunk!

 

Az online rendelés menete

A kiválasztott bútor megrendeléséhez elegendő a "Hozzáadom a kosárhoz" ikonra kattintani, ezzel a termék az Ön kosarába kerül. Ha további terméket szeretne vásárolni, akkor egyszerűen ki kell választani az újabb terméket és ismét a "Hozzáadom a kosárhoz" ikonra kell kattintani. Ha valamelyik termékből több darabot szeretnénk rendelni, akkor a darabszámnak megfelelően meg kell ismételni a "Hozzáadom a kosárhoz" ikonra való kattintást. A rendelés véglegesítéséhez a "Megrendelem" szóra kell kattintani, az ezt követően felnyíló ablakban értelemszerűen ki kell tölteni a vásárló adatait (vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail); a számlázási címet (név/cégnév, irányító szám, város, utca, házszám); a szállítási címet (név/cégnév, irányító szám, város, utca, házszám); ill. lehetőség van vásárlási megjegyzés bejegyzésére is. Ezután

Természetesen elfogadunk megrendeléseket e-mail-ben is, e-mail címünk: info@butor.avernus.hu . Kérjük, amennyiben e-mailben adják le rendelésüket, szíveskedjenek pontosan feltüntetni a kiválasztott termékek nevét, színét, darabszámát; a megrendelő nevét, telefonszámát, e-mail címét; a számlázási címet és a szállítási címet.

A rendelés visszaigazolása

A webáruházban leadott megrendeléséről perceken belül visszaigazolásnak kell érkeznie az Ön által megadott e-mail címre. Miután az Ön megrendelése megérkezik hozzánk, a tételek feldolgozásra kerülnek. Kollégáink rögzítik a megrendelést, és az adatok egyeztetéséhez telefonon keresztül felveszik Önnel a kapcsolatot. Amennyiben 3 munkanapon belül nem sikerül felvenni a megrendelővel a kapcsolatot, a megrendelést tárgytalannak tekintjük és töröljük a rendszerünkből. Az adatok ellenőrzése után továbbítjuk a megrendelést a beszállítók felé.

A bútor beérkezése, kiszállítás egyeztetése

Miután az Ön által megrendelt termékek hiánytalanul megérkeztek hozzánk, kollégáink ismét felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, és egyeztetik a szállítási időpontot.

Szállítás és fizetés

A megrendelt termékeket az előre megbeszélt napon szállítjuk ki Önnek, a vételárat a bútor és a számla átvételekor a szállítónak kell kifizetni készpénzben, tehát nincs szükség sem előleg fizetésére, sem a vételár korábbi elutalására, Ön csak az átvételkor fizet. Természetesen lehetőség van a vételár átutalásos kiegyenlítésére is, ebben az esetben megrendeléskor a "Megjegyzés" rovatba sziveskedjen ezt jelezni felénk. Átutalásos fizetés esetén a számlát még a szállítás megkezdése előtt teljesíteni kell! A számlát postai úton juttatjuk el az Ön által megadott címre.
Bizonyos esetekben 30% foglalót kérünk be, ez függ a megrendelt termék típusától, egyediségétől és a megrendelés értékének nagyságától.

Szállítási költség

Alsó határFelső határDíjtétel
0 Ft  49 999Ft 11 900Ft
50 000 Ft 119 999 Ft 7 990Ft
120 000 Ft 250 000 Ft 0 Ft
250 001 Ft 300 000 Ft 0 Ft
300 0001 Ft 999 999 Ft 0 FtAz árak Magyarország határain belül érvényesek! Külföldi országba történő szállításról érdeklődjön levélben ügyfélszolgálatunkon.

 

Termékinformáció és csomagolás

Bútoraink többségét lapraszerelt állapotban, elemenként csomagolva forgalmazzuk. A bútorok egyedi összeszerelést igényelnek, amelyhez az elemeket tételesen felsoroló szerelési rajzot /úgynevezett robbantott rajzot/ mellékelünk. Amennyiben a csomagból mégis hiányozna az összeszerelési rajz, akkor jelezze ügyfélszolgálatunkon telefonon vagy a nap 24 órájában e-mailen, és mi néhány percen belül küldünk e-mailen, vagy faxon szerelési rajzot a rendelt tételekről. Bútoraink többségét lapraszerelt állapotban, elemenként csomagolva forgalmazzuk.  A fali polcokra, fali polcos szekrényekre, és a polcos szekrényekre elosztva a felületen maximum 15 kg súly tehető. 

Jótállási feltételek:

Az általunk forgalmazott bútorokra, a 151/2003 (IX.22) sz. Korm. Rendelet, és a 49/2003 (VII.30) sz. GKM Rendelet alapján, a bútorok átvételétől számított egy év jótállást vállalunk.
A jótállásra vonatkozó igényeket csak a megfelelően kitöltött jótállási jeggyel, és fizetési bizonylattal lehet érvényesíteni.
A jótállási idő a vásárlás, vagyis a számla kiállításának időpontjával kezdődik.

Amennyiben a vásárolt termék rendeltetésszerű használata közben, a jótállás ideje alatt hibát észlel, kérjük haladéktalanul jelezze a forgalmazó felé.
A hibákat a szerelési rajzon található kódok pontos megadásával tudjuk orvosolni, így kérjük őrizze meg a szerelés ideje alatt a robbantott szerelési rajzot. Előfordulhatnak konstrukciós változások, és egy elemet más kóddal jelöli meg a gyártó. A szerelési rajz hiánya a garanciális teljesítés idejét nagyon kitolhatja, mert rossz elemet rendelünk le Önnek.
A jótállási időben a forgalamzó biztosítja a bútoron lévő hibák térítésmentes javítását, amennyiben azok az anyagban találhatóak, vagy a gyártás folyamán bekövetkezett hibákból erednek.
A jótállási időn belül a vásárló igénye szerint biztosítjuk a hibák díjmentes javítását vagy arányos engedmény megadását. A hiba elhárítására a megbízott szakember a vásárlóval egyeztetett időpontban házhoz megy.
Ha a hiba a helyszínen nem javítható, a forgalmazó a hibás bútort vagy a hibás alkatrészt saját költségén elszállítja üzemi javításra.
A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a javítást 15 munkanapon belül elvégezze.
A jótállási javítás során cserélt bútorra, vagy ennek alkatrészére a jótállási idő újra kezdődik, illetve javítás esetén meghosszabbodik azzal az idővel, amely alatt a terméket a vásárló rendeltetésszerűen nem használhatta.

A jótállás nem terjed ki az olyan hibákra, amelyek visszavezethetőek arra, hogy:

 

 • a bútort nem rendeltetésszerűen használták,
 • a használati-kezelési útmutatót nem tartották be,
 • a bútort átalakították, megváltoztatták,
 • a hiba káresemény következménye,
 • a bútor elemei illetve alkatrészei a szakszerűtlen összeszerelés miatt sérültek meg,
 • a bútor az áruátvételt követő újabb szállítás során károsodott,
 • egy alkatrész, vagy elem természetes kopás, vagy elhasználódás során tönkremegy,
 • a fa természetes anyagából adódó kisebb színeltérésekre.

 

A rendelés lemondása, visszavásárlás:

A megrendelés a kiszállítás időpontjáig e-mailben, az info@butor.avernus.hu címre irt levélben lemondható. Ha a megrendelés lemondása a kiszállítást követően történik, a bútor oda-vissza történő szállítás lebonyolítása és költsége a Megrendelőt terheli. A szállítást a Megrendelőnek kell intéznie, 14 munkanapon belül el kell küldeniük telephelyünkre. Mindezeken felül a Megrendelőt egyéb költség nem terheli.
A bútort a vásárló esetleges kérésére, a vásárlást követő 14 munkanapon belül, eredeti csomagolásában, sértetlen állapotban visszavásároljuk;a Vásárló által kifizetett összeget (termék ára + esetleges felszámolt szállítási költség) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatérítjük. Ez történhet banki utalással, postai úton. Minden esetben a Vásárló dönti el, hogy melyik lehetőséget választja.
A forgalmazó követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával, fényképezőgéppel rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt e).
Lapreszerelten forgalmazott bútorainkat összeszerelt állapotban nem áll módunkban visszavásárolni!

Használati, kezelési útmutató a termékekhez:

A lapreszelet bútorokat és az ágybetéteket a szállítás, és a raktározás folyamán mindig fektetve tárolja az eldeformálódás elkerülése érdekében!
Az üveges elemeket tartalmazó dobozok piros színű jelöléssel vannak ellátva, ezekre fokozatosan ügyeljen!
A bútorok nedvességre nagyon érzékenyek; szállítás, raktározás során és a beépítést követően is száraz helyen tartsa bútorát!
Az ajtók nyitását szolgáló kivetőpántok maximum 105°-os nyitást engednek, túlfeszítésük a csavarok kilazulását, esetleg kiszakadását eredményezheti!
A polcokat megoszló terhelés esetén maximum 15 kg-mal terhelheti méterenként! A görgős fiókok önbehúzó rendszerűek, ezért azok belökése a fiókok károsodását okozhatja!
Nagyobb hő hatására a felületek károsodhatnak!
Bútorát elsősorban száraz ronggyal tisztítsa! Amennyiben szárazon nem tudja eltávolítani a szennyeződést, használjon CLIN UNIVERSAL tisztítószert! A tisztítószert mindig a rongyra fújja, ne a bútorra! A bútortisztítók aerosolos bevonó anyaga a fa felületek pórusaiban konzerválja a poros szennyeződéseket.
Agresszív szerves oldószerek, savak használata tilos!
A konyhabútorok használata során ügyeljen arra, hogy csepegő víz ne érje az ajtók lakkozott vagy festett felületeit, ha ilyen történik, azt száraz, nedvszívó ronggyal azonnal törölje szárazra!
A felületi feszültség a függőleges felületek alsó élén, és az ajtók mintázatában megtartja a nedvességet, ezért ügyeljen ezek szárazon tartására!
A konyhabútorok munkalapját mindig tartsa szárazon!
A munkalapon késsel vagy egyéb vágó eszközzel ne daraboljon, használjon erre a célra vágódeszkát.
A kárpitos bútorok ágyszerkezetét mindig középen megfogva húzza ki!
A kárpitozott felületek tisztítását finom dörzsöléssel és száraz habzó tisztítószerrel végezze a tisztítószeren olvasható útmutató szerint! Ajánlatos a tisztítást először egy kevésbé látható helyen kezdeni.
Tilos a kárpitozott felületeket oldószerrel, vegyi tisztítószerrel tisztítani!
A textilbőrrel bevont felületekről a tinta ill. egyéb anyagok okozta szennyeződéseket, enyhén nedves, szappanos ronggyal törölje le, soha ne használjon alkohol tartalmú tisztítószereket!
A kárpitozott termékeket óvja a sugárzó hőtől és a tűző napsütéstől, amelyek a bevonóanyag kifakulásához vezethetnek!
A karfákra ne üljön, és ne feküdjön rá, ellenkező esetben a karfa és az üléskeret is megsérülhet!
A kárpitozott termékek huzatának lazulása a bevonóanyag természetes nyúlására vezethető vissza; az enyhe ráncképződés a termék minőségét, használhatóságát és élettartamát nem befolyásolja.

Tanácsok az összeszereléshez

Mielőtt elkezdené az összeszerelést, válogassa szét az egyes elemekhez tartozó dobozokat!
Egyszerre csak egy elemet kezdjen összeszerelni!
Az összeszerelést lehetőleg abban a helységben végezze, ahol a bútor végeleges helyet kap, kerülje az összeszerelt bútorok hosszabb távon történő mozgatását.
A robbantott szerelési rajzot a csomagoláson belül találja a szerelési dobozzal együtt!A szükséges alkatrészeket (csavarok, alátétek, tiplik, szögek, ragasztó stb.) a szerelési dobozban találja!
Mindig a megadott sorrendet követve végezze az összeszerelést!
Az ajtók felszerelésénél először mindig a pántalátétet csavarozza az oldalra, majd erre illessze rá az ajtót!Bútor összeszerelésnél csak és kizárólag gumikalapácsot használjon!
Mindig csak lapot kalapálja, ha az éleket éri az ütés, azok letörhetnek!
A robbantott szerelési rajzon található lengyel szavak fordítása:
Segment = bútor, egység
Symbol elementu = alkatrész jelölése
Wymiary = méret
Numer paczki = doboz száma
Akcesoria = szerelvények
Uwaga = figyelem
Instrukcja montazu = szerelési útmutató
Podczas montazu = szerelés menete.

Információkérés

A bútorokkal, megrendeléssel, számlázással kapcsolatban felmerülő esetleges kérdéseit felteheti e-mailben, az info@butor.avernus.hu címre írott levéllel, vagy telefonon a +(36-30) 8-50-40-28 telefonszámon.

Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi gyakorlatunk megfelel az alkalmazandó hatályos jogszabályoknak, különös tekintettel az alábbiakra:

Az adatokat a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláról szóló 1992. évi LXIII. Törvény rendelkezései szerint kezeli. Ugyanígy alkalmazzuk az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szabályozó 1998. évi VI. törvényt. * Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvényt. Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001. évi CVIII. törvényt.


Fenntartjuk a jogot, és egyben kötelezettséget, hogy az adatvédelmi gyakorlatot a mindenkor hatályos jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően egyoldalúan módosítsuk.

Adatvédelmi nyilatkozat

 
 

Avernus Bútor Korlátolt Felelősségű Társaság

Adatkezelési tájékoztató

Bevezetés

Az Avernus Bútor Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató, adatkezelő) alá veti magát a következő tájékoztatónak.

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) szerint az alábbi tájékoztatást adjuk.

Jelen adatkezelési tájékoztató az alábbi oldalak adatkezelését szabályozza: butor.avernus.hu,

 

A tájékoztató módosításai a fenti címen történő közzététellel lépnek hatályba.

 

 

 

 

 

Az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségei:

 

Név: Avernus Bútor Kft.

Székhely: 1152 Budapest Illyés Gyula u. 2-4

E-mail: info@butor.avernus.hu

Telefon: +36703980048


 

 

Fogalom meghatározások

 

 1. személyes adat”: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

 

 1. adatkezelés”: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

 

 1. adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

 

 1. adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

 

 1. címzett”: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

 

 1. az érintett hozzájárulása”: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

 

 1. adatvédelmi incidens”: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.


 


 

A személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek

 

A személyes adatok:

 

 1. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni („jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság”);

 

 1. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés („célhoz kötöttség”);

 

 1. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek, és a szükségesre kell korlátozódniuk („adattakarékosság”);

 

 1. pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék („pontosság”);

 

 1. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel („korlátozott tárolhatóság”);

 

 1. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve („integritás és bizalmas jelleg”).

 

Az adatkezelő felelős a fentiek megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására („elszámoltathatóság”).


 

 

Adatkezelések

 

Webáruház működtetéshez kapcsolódó adatkezelés

 

 1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre és az adatkezelés célja:

 

Személyes adat

Az adatkezelés célja

Felhasználói név

Azonosítás, a regisztráció lehetővé tétele.

Jelszó

A felhasználói fiókba történő biztonságos belépést szolgálja.

Vezeték-és keresztnév

A kapcsolatfelvételhez, a vásárláshoz és a szabályszerű számla kiállításához szükséges.

E-mail cím

Kapcsolattartás.

Telefonszám

Kapcsolattartás, a számlázással, vagy a szállítással kapcsolatos kérdések hatékonyabb egyeztetése.

Számlázási név és cím

A szabályszerű számla kiállítása, továbbá a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése.

Szállítási név és cím

A házhoz szállítás lehetővé tétele.

A vásárlás/regisztráció időpontja

Technikai művelet végrehajtása.

A vásárlás/regisztráció kori IP cím

Technikai művelet végrehajtása.

 

Sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy személyes adatot tartalmazzon.


 

 1. Az érintettek köre: A webshop weboldalon regisztrált/vásárló valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal. Az érintett által megadott bármely személyes adat törléséről az adatkezelő a GDPR 19. cikke alapján, elektronikus úton tájékoztatja az érintettet. Ha az érintett törlési kérelme kiterjed az általa megadott e-mail címre is, akkor az adatkezelő a tájékoztatást követően az e-mail címet is törli. Kivéve a számviteli bizonylatok esetében, hiszen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni ezeket az adatokat.


 

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye, a személyes adatok címzettjeiA személyes adatokat az adatkezelő sales és marketing munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

 

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:

 

 • Az érintett kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és

 • tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint

 • az érintettnek joga van az adathordozhatósághoz, továbbá a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához.

 

 1. A személyes adatokhoz való hozzáférést, azok törlését, módosítását, vagy kezelésének korlátozását, az adatok hordozhatóságát, az adatkezelések elleni tiltakozást az alábbi módokon tudja érintett kezdeményezni:

 • postai úton: 1152 Budapest Illyés Gyula u. 2-4

 • e-mail útján: a info@butor.avernus.hu

 • telefonon : a +36703980048

 

 

 

 1. Az adatkezelés jogalapja:

 

  1. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja,

 

  1. Az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

 

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

  1. A számviteli jogszabályoknak megfelelő számlát kiállítása esetén a 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.

 

  1. A szerződésből eredő követelések érvényesítése esetén a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:21. §-a szerint 5 év.

 

6:22. § [Elévülés]

(1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a követelések öt év alatt évülnek el.

(2) Az elévülés akkor kezdődik, amikor a követelés esedékessé válik.

(3) Az elévülési idő megváltoztatására irányuló megállapodást írásba kell foglalni.

(4) Az elévülést kizáró megállapodás semmis.

 

 1. Tájékoztatjuk, hogy

 

 • az adatkezelés szerződés teljesítéséhez szükséges.

 • köteles a személyes adatokat megadni, hogy tudjuk a rendelését teljesíteni.

 • az adatszolgáltatás elmaradása azzal a következményekkel jár, hogy nem tudjuk a rendelését feldolgozni.


 

 

Az igénybe vett adatfeldolgozók

 

Szállítás

 

 1. Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás

 

 1. Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

 

Név: BRW Bútorház 911 Kft.

Székhely: 1152 Budapest Illyés Gyula 2-4

E-mail: info@butor.avernus.hu

Telefon: +3670 3980048

 

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köreSzállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

 

 1. Az érintettek köre: A házhozszállítást kérő valamennyi érintett.


 

 1. Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás lebonyolításáig tart.

 

 1. Az adatfeldolgozás jogalapja: 6. cikk (1) bekezdés b) pontja.


 

Tárhely-szolgáltató

 

 1. Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Tárhely-szolgáltatás

 

 1. Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

 

E-com Kft

 Budapest, Füredi u. 19c, 1144

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

 

 1. Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés célja: A weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.


 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a tárhely-szolgáltató közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek a tárhely-szolgáltató felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

 

 1. Az adatfeldolgozás jogalapja: a 6. cikk (1) bekezdés c) és f) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Címzettek, akikkel a személyes adatokat közlik (Adattovábbítás):

Online fizetés

 

 1. A Címzett által ellátott tevékenység: Online fizetés

 

 1. Címzett megnevezése és elérhetősége:

 

Név: Avernus  Bútor KFT.

Székhely: 1152 Budapest Illyés Gyula 2-4

E-mail: info@butor.avernus.hu

Telefon: +06703980048

 

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási adatok, név, e-mail cím

 

 1. Az érintettek köre: A weboldalon fizetést választó valamennyi érintett.

 

 1. Az adatkezelés célja: Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése)


 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart.

 

 1. Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. Az adatkezelés az érintett kérésére történő online fizetés teljesítéséhez szükséges.


 

 1. Az érintett jogai:


 

  1. Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről,

  2. Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz.

  3. Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.

  4. Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.


Elfogadom, hogy a(z) BRW Bútorház 911 Kft. (1054 Budapest, Honvéd utca 8. 1. emelet 2.) által a(z) https://brwbutorhaz.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek a BIG FISH Payment Services Kft. (székhely: 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.), mint adatfeldolgozó részére. A továbbított adatok köre: név-előtag, vezetéknév, keresztnév, IP-cím, számlázási cím, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím, bankkártyaszám utolsó négy számjegye. Az adattovábbítás célja: a fizetési tranzakciókhoz szükséges adatkommunikáció lebonyolítása a kereskedő és a fizetési szolgáltató rendszere között, a tranzakciók visszakereshetőségének biztosítása a kereskedő partnerek számára.

 

Cookie-k (sütik) kezelése

 

 1. Webáruházakra jellemző cookie-k az úgynevezett „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k”, melyek használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.

 

 1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok


 

 1. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.


 

 1. Az adatkezelés célja: A felhasználók azonosítása, a „bevásárlókosár” nyilvántartására és a látogatók nyomon követése.

 

 1. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje:


 

Süti típusa

Adatkezelés jogalapja

Adatkezelés

Időtartama

Kezelt adatkör

Munkamenet sütik (session)

 

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése

A vonatkozó

látogatói munkamenet lezárásáig tartó időszak

 

connect.sid

 


 

 1. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A cookie-k használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.


 

 1. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintettnek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.

 

 1. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.


 


 


 


 

Google Adwords konverziókövetés használata

 

 1. A „Google AdWords” nevű online reklámprogramot használja az adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe veszi a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“).

 

 1. Amikor Felhasználó egy weboldalt Google-hirdetés által ér el, akkor egy a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott, és nem tartalmaznak semmilyen személyes adatot, így a Felhasználó nem is azonosítható általuk.


 

 1. Amikor a Felhasználó a weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a hirdetésre kattintott.


 

 1. Minden Google AdWords ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az AdWords ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni.


 

 1. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az AdWords konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Azonban olyan információkhoz nem jutnak hozzá, melyekkel bármelyik felhasználót azonosítani lehetne.


 

 1. Ha nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután Ön nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban.


 

 1. További információ valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy/


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

A Google Analytics alkalmazása

 

  1. Ez a honlap a Google Analytics alkalmazást használja, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a számítógépére mentenek, így elősegítik Felhasználó által látogatott weblap használatának elemzését.

 

  1. A Felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti.


 

  1. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. Eme weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használta a Felhasználó a honlapot, továbbá, hogy a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen, valamint, hogy a weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen.


 

  1. <span styl